Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 27. 12:46 Élet

Többet keres egy valóságshow sztár, mint aki Oxfordban vagy Cambridge-ben diplomázott

A Love Island nevű brit valóságshow szereplői többet keresnek, mint azok, akik az Egyesült Királyság legrangosabb egyetemein, Oxfordban vagy Cambridge-ben szereztek diplomát – állítja a Frontier Economics tanácsadó cég. 

A Bloomberg cikke szerint a valóságshow részvevői átlagosan 1,1 millió fontos (400 millió forintos) bevételre számíthatnak, ami a cég számításai szerint felülmúlja egy cambridge-i vagy oxfordi diplomával járó becsült pénzügyi hasznot, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy sokan diákhitelből fedezik a tandíjat. Az ezeken az egyetemeken végzett diplomások körülbelül 815 ezer fonttal (300 millió forinttal) keresnek többet az életük során azoknál, akik nem jártak egyetemre.

A Love Island műsorában elvileg a szerelmet keresik a résztvevők, de a nyertes pár emellett 50 ezer fontot is kap. Az igazi pénzeső azonban csak a műsor befejeztével indul be, amikor a szponzorált Instagram bejegyzések, a követők és a mindenféle megjelenéseknek köszönhetően is elkezd dőlni a pénz.

Néhány héttel ezelőtt ment körbe a hír, hogy több brit jelentkezett a műsorba (85 ezer), mint ahányan az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetemre beadták a jelentkezésüket (a két rangos egyetemre együttvéve 40 ezren). A kutatás készítői pedig most meg is állapították, hogy közgazdaságilag ez egy teljesen racionális lépés a részükről.

Azt is kiderítették, hogy minél többet van a képernyőn egy szereplő, annál nagyobb jövedelemre tud szert tenni, ugyanis így van ideje kiépíteni a saját brandjét. Akik elég népszerűek ahhoz, hogy a show végéig a villában maradjanak, öt év alatt körülbelül 2,3 millió fontot (840 millió forintot) tudnak keresni.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Rigó Anita
2018. augusztus 16. 16:54 Élet

180 millió forintos fizetésemelésről mondott le a Financial Times vezére

Azért így is ki fog jönni a havi keresetéből.

Wiedemann Tamás
2018. augusztus 15. 17:58 Élet, Pénz

Beperelték a Ryanairt a sztrájk miatt törölt járatok utasai

A magyar utasokat is érintheti a Ryanair ellen indult németországi per, amelynek tétje, hogy kell-e kártérítést fizetni előre bejelentett sztrájk esetén.

Hajdu Miklós
2018. augusztus 14. 14:51 Élet

Jót tesz a gyerekeknek a dugódíj

Stockholmban tisztább lett a levegő, és az asztmás panaszok is visszaszorultak a dugódíj bevezetésével.

Fontos

2018. augusztus 16. 12:36 Világ

Trump kivásárolná Orbánt az orosz kapcsolatból

Az amerikai nagykövet szerint Magyarországnak Oroszországgal és Kínával szemben a NATO-t érdemes választania, mert az USA sokkal többet tud kínálni.

Torontáli Zoltán
2018. augusztus 16. 06:51 Piac

Ilyen is van Magyarországon: évi 26 százalékkal nő és 10 százalék profitot hoz

Megnéztük a hazai magánegészségügyi szolgáltatók krémjének számait, vagyis egy óriási üzleti jéghegy csúcsát.

2018. augusztus 15. 06:52 Állam, Piac

Nyerges Zsolt lett az ország második számú agrárbárója

Miután átvette Simicska Lajos agrárérdekeltségeit, Nyerges Zsolt cégei gazdálkodnak a második legnagyobb területen, csak Csányi Sándor vállalkozásai előzik meg.