Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2018. június 3. 16:05 Pénz

Havi egymilliót vitt haza tavaly az NB I idei kiesőjének egy labdarúgója

Részletesen lebontva közzétette éves beszámolójában a Vasas FC Kft., hogy együttesen mennyit keresnek a különböző beosztásokban dolgozó alkalmazottai. Eszerint tavaly a cég valamivel több mint 608 millió forintnyi bérköltséget számolt el a játékosokra. Mivel a csapat kerete 23 főből áll, ez azt jelenti, hogy egy futballistájuk átlagosan 14 millió forintba került 2017-ben.

Mivel a labdarúgók kifejezetten kedvező feltételekkel adóznak, a költségként elszámolt összeg jelentős részét meg is tarthatták. Számításaink szerint így átlagosan nagyjából havi nettó egymilliót kereshettek a csapat focistái.

Az edzők még ennél is többe kerültek a Vasasnak. A három sportszakember, köztük Michael Oening összesen 71,2 millió forintot kapott tavaly, azaz egyenként átlagosan közel 24 millió forintot. Ha valóban ennyi a szakmai stáb, akkor a háttérben dolgozó nagyjából 15 alkalmazott együttesen is jócskán kevesebbet keresett, mint az edzői kar.

 

A Vasas FC Kft. egyébként annak ellenére sem zárt jó évet pénzügyi értelemben, hogy az előző idényben harmadik helyen végzett a labdarúgó élvonalban, és így nemzetközi kupában is indulhatott. A cég bevételei ugyan emelkedtek, és átlépték az 1 milliárd forintot, ez a hazai első osztályban egyáltalán nem számít kiugrónak. A Vasas számára nem is volt elég, hiszen a vállalat túlköltekezett, és 134 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. (Szakmailag még rosszabbul zárult az év, hiszen szombaton eldőlt, hogy a csapat kiesett az élvonalból.)

Korábban a veszteséges működés annyira nem jellemző a hazai futballban, 2016-ban például a 12 csapatos NB I-ből csak egy együttes nem termelt profitot. Akkor még a Vasas is nyereséges volt, igaz csak szerény, 8,6 milliós eredményt értek el.

Pénz labdarúgás labdarúgó keresetek nb1 Vasas Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Jandó Zoltán
2018. július 20. 16:07 Pénz

Megveszi a MOM Parkot az OTP

Tízmilliárdos nagyságrendű ügyletről lehet szó, miközben az ingatlanalapok vagyona már ezer milliárdos nagyságrendű.

Wiedemann Tamás
2018. július 20. 13:21 Pénz, Piac

Élelmiszert még mindig nem akarunk online rendelni

Hiába szárnyal az e-kereskedelem, élelmiszert továbbra is inkább az üzletekben vásárolnak a magyarok.

2018. július 19. 15:39 Pénz, Világ

Az Uber miatt már nem futja Ferrarikra a taxikirálynak

Evgeny Freidman volt a legmenőbb taxis vállalkozó Amerikában, de jött az Uber, és már a Ferrarijai bérleti díját sem tudja fizetni.

Fontos

Fabók Bálint
2018. július 20. 06:45 Állam, Élet

Tovább ömlöttek az állami százmilliók a százezres nézőszámokat blöffölő kamuszínházakhoz

Újonnan alapított, egymással szoros kapcsolatban álló színházak tavaly közel kétmilliárd forint tao-támogatást kaptak, pedig tevékenységük észrevehetetlen.

Rigó Anita
2018. július 19. 16:40 Világ

Most nagyon fájhat Kínának Trump vámháborúja, de hosszú távon profitálhat belőle

A kínai gazdaság alapból is sok gazdasági kihívással szembesül, erre jött a vámháború. Elsőre az USA lehet felül, de a támadás csak löketet adhat a kínai reformoknak.

Bucsky Péter
2018. július 19. 07:21 Állam

Milliárdos károkat okozhatott a Red Bull Air Race a budapestieknek

Sehol máshol nem ad milliárdokat az állam önként az őrült zajterhelést okozó rendezvénynek, ami egy hazai sikermárka külföldi konkurensét reklámozza. A hasznot, amit ez Budapestnek hoz, nagyítóval kell keresni.