Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. március 9. 16:28 Élet, Piac

Az amerikai filmesek ellepték a Budapestre tartó repülőket

A Lufthansa német légitársaság számai szerint az Észak-Amerika és Magyarország közötti utazók egyhetede nem turista osztályon utazik. Nem kis piaci szereplő mondja ezt, hiszen a németek az észak-amerikai úti céloknál a forgalom 37,5 százalékát képviselik, ami többek között annak is köszönhető, hogy a tengerentúlra a csoport frankfurti, müncheni vagy zürichi elosztó központjaiból is kínálnak átszállási lehetőségeket.

Az interkontinentális járatokon egyébként három olyan osztály van, amely a turistánál magasabb színvonalú elhelyezést kínál: a First Class, a Business Class és a Premium Economy. Ezek, mint minden hagyományos légitársaságnál, jóval drágábbak, mint a turista osztály, és a 13 százalék körüli arány nagyon magasnak számít, figyelembe véve, hogy egy kelet-európai ország az utazók célpontja.

Ráadásul nem csak az arány magas, hanem a növekedés is, amely tavaly egészen kiemelkedő, 45 százalékos volt. Erre persze lehet azt mondani, hogy alacsony lehet a számítás kiindulópontja, hiszen ha egy évvel korábban például eladtak 200 prémium jegyet, majd tavaly 300-at, akkor a hatalmas növekedés meg is van, de Antal Gábor, a csoport magyarországi egységének vezetője azt mondja, hogy nem erről, hanem értelmezhetően nagy számokról van szó (a konkrét értékek azonban üzleti titoknak minősülnek).

Az okok között Antal szerint jelentős szerepe van annak, hogy Budapest az amerikai filmesek kedvelt célpontja volt tavaly, és a stábtagok nem turista osztályra kapják a jegyeiket.

A légitársaság az idei nyári menetrendtől kezdve egyébként bővíti a frankfurti járatainak számát, ezentúl naponta már hat időpontban köti össze a két várost. Érdekes egyébként, hogy ha azt nézik, hogy melyik kontinens irányába nőtt a legnagyobb mértékben a forgalom tavaly, akkor Afrika nyer. A legtöbben Johannesburg, Marrákes és Casablanca, illetve Budapest vagy Debrecen között utaznak, a marokkói városok vélhetően azért lettek népszerűek, mert Egyiptom és Tunézia szerepe a nyári célpontok között visszaszorult.

Élet Piac Amerika business class film filmezés Hollywood repülés Olvasson tovább a kategóriában

Élet

2018. március 17. 07:27 Élet, Piac

Becsomagolták neked a levegőt, és meg is veszed

Alkalmas lehet a megtévesztésre, de egyáltalán nem szokatlan jelenség az, amit a Pöttyös tett az egyik új termékével.

2018. március 15. 15:52 Élet

Láthatatlan munkának láthatatlan a haszna

Az országban előállított érték negyedét nem is mérjük. Pedig elég érdekes, hogy mivel is foglaljuk el magunkat az otthonunk rejtekében.

2018. március 14. 14:55 Élet, Pénz

Mi történt 1980-ban, hogy azóta gazdagodnak a gazdagok és szegényednek a szegények?

A régiós vizsgálat arra utal, hogy az ipar Európából való kivezetése okozta annak a korszaknak a végét, amelyben még az egyenlőség felé haladt Európa.

Fontos

2018. március 18. 14:05 Világ

Putyinnak a választások után is fontosabb lesz a külpolitikai keménykedés, mint a gazdasági növekedés

Az orosz elnök tudja, hogy a gazdasági sikerek csak erősítenék a középosztályt, sőt, az elit is kevésbé lenne neki alárendelt. Ezért nem érdekelt abban, hogy az ország gazdagodjon.

2018. március 16. 07:21 Állam, Pénz

Hatalmasat kaszálnak az ingyenhitellel az egy nap alatt lefuttatott uniós pályázat nyertesei

Ugyanabban a vidéki bankfiókban adták be a 12 milliárd forintos titokzatos pályázatra a jelentkezéseket.

2018. március 15. 06:53 Állam

Nőhiánytól szenved a magyar parlament

Legalábbis, ha körbenézünk Európában. Sehol sincs ilyen kevés nő a törvényhozásban és a kormányban.