Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. június 19. 16:02 Élet, Piac

Drágulnak a fapadosok, egyre kevésbé mindegy, hogy mikor veszel jegyet

Átmenetinek bizonyult a fapados jegyárak tavalyi csökkenése. Egy (pdf-ben innen letölthető) német felmérés szerint az idén már átlagosan 53 euróért lehet azokhoz a legolcsóbb jegyekhez hozzájutni, amelyek tavaly még 44 euróba kerültek. Az árak egy útra és 2018 tavaszi foglalásokra vonatkoznak.

A drágulás annak ellenére következett be a német piacon, hogy a kínálat tovább nőtt, egyre több helyre lehet egyre több járattal repülni. “Az emelkedő olajáraknak és a magasabb személyi költségeknek egyértelmű szerepe van a trendben” – mondta a felmérést készítő DLR kutatási vezetője a Tageschaunak.

Az árakat emellett az is felfelé hajtja, hogy a fapadosok (legalábbis Németországban) jobban elmozdultak a hagyományos modellben szolgáltató versenytársaik felé. Egyrészt több központi reptérre járnak, mint korábban, ami növeli a költségeiket, másrészt egyre több üzleti utazót visznek a fedélzeten, akiktől magasabb jegyárakat tudnak elkérni.

 

A német járatoknál a nagyobb szereplők közül továbbra is a magyar gyökerű Wizz Air adja átlagosan a legolcsóbb jegyeket. Ez egyébként összhangban van a cégnek azzal a sokszor hangoztatott stratégiájával, hogy kifejezetten alacsony költségekkel működik. A Ryanair viszont egy év alatt alaposan megdrágult, annyira, hogy már az EasyJet is olcsóbb. A legmagasabb jegyárakkal pedig továbbra is az Eurowings dolgozik.

 

Ugyanakkor erősen árnyalja a képet, ha azt is figyelembe vesszük, hogy indulás előtt mennyivel veszi meg a jegyét az utas. Az alábbi ábra azt mutatja, hogy ha három hónappal felszállás előtt vásárol, akkor nagyon nagy különbségek nincsenek az árakban, sőt, nem is az Eurowings átlaga a legmagasabb.

 

Furcsa, de a számok azt mutatják, hogy a Wizz Airnél egy héttel indulás előtt olcsóbb az átlagos jegyár, mint egy hónappal korábban. Az EasyJetnél és a Ryanairnél pedig arra érdemes figyelni, hogy nem a legkorábbi, három hónapos időpont a nyerő, hanem általában az indulás előtt egy hónappal a legolcsóbbak a jegyek.

Mivel a DLR felmérése konkrét útvonalak próbafoglalásaiból áll össze, négy budapesti útvonalat külön is megnéztünk ezek közül. Az alábbi ábra egyrészt érdekes módon megerősíti a Wizz Airnek azt a trendbe nem illeszkedő gyakorlatát, hogy az indulás előtt egy héttel a olcsóbb a jegy, mint egy hónappal felszállás előtt, másrészt viszont az is látszik, hogy a cég árai elég nagy szórást mutathatnak a célreptértől függően.

 

Élet Piac DLR fapados légitársaság németország repülés wizz Air Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Fabók Bálint
2018. július 20. 08:34 Élet

A szennyvíz segíti a kínai rendőröket a drog elleni harcban

Tízszeresére nőtt az elkapott drogfogyasztók száma egy kínai városban, miután a szennyvízben talált nyomokat kezdték el használni.

Fabók Bálint
2018. július 20. 06:45 Állam, Élet

Tovább ömlöttek az állami százmilliók a százezres nézőszámokat blöffölő kamuszínházakhoz

Újonnan alapított, egymással szoros kapcsolatban álló színházak tavaly közel kétmilliárd forint tao-támogatást kaptak, pedig tevékenységük észrevehetetlen.

2018. július 19. 10:55 Állam, Élet

Munkaerőpiac és a mindenben megbújó aszimmetria, avagy győzzön az intolerancia

Bármi is van, általában a legkevésbé toleráns kisebbség akarata győzedelmeskedik. Így lehet ez a vendégmunkások és a migráció ügyében is.

Fontos

Wiedemann Tamás
2018. július 21. 07:43 Állam, Pénz

Amerikai befektetők orra elől happolta el az állam a Malév volt székházát

Több mint kétmilliárd forintot fizetett az állam a Malév egykori székházáért. Ez az első ingatlan-tranzakció, az államnak elővásárlási jogot biztosító rendelet decemberi hatálybalépése óta.

Jandó Zoltán
2018. július 20. 16:07 Pénz

Megveszi a MOM Parkot az OTP

Tízmilliárdos nagyságrendű ügyletről lehet szó, miközben az ingatlanalapok vagyona már ezer milliárdos nagyságrendű.

Rigó Anita
2018. július 19. 16:40 Világ

Most nagyon fájhat Kínának Trump vámháborúja, de hosszú távon profitálhat belőle

A kínai gazdaság alapból is sok gazdasági kihívással szembesül, erre jött a vámháború. Elsőre az USA lehet felül, de a támadás csak löketet adhat a kínai reformoknak.