Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. június 15. 13:41 Világ

A Meki végre belevág a szívószál-forradalomba

A McDonald’s belevág a várva várt szívószál-forradalomba és szeptembertől műanyag helyett csak papírból készült szívószálakat kínál majd az angliai és az írországi éttermeiben, értesült a BBC. Csak az Egyesül Királyságban 1,8 millió szívószálat használnak el évente a mekis vendégek. 

Az egyre környezettudatosabb társadalmakban egyre nagyobb közellenséggé válik a szívószál, mivel miközben azt csak rövid ideig használják a fogyasztók, iszonyatos mennyiségben megnöveli a műanyag szemetet. 

A McDonald’s követve a társadalmi párbeszédet a témáról éppen a vendégek igényei miatt döntött úgy, hogy áttér a papír szívószálakra, de a lépéshez az is hozzájárult, hogy az Egyesült Királyságban a kormány is kezdeményezte áprilisban, hogy tiltsák be szívószálak és a fülpiszkálók használatát.

Néhány étteremben már tesztelték a dolgot, sikeresen. A vállalat terve, hogy jövő év végéig teljesen átáll a papírszívószálakra, amibe más országokat is bevonnak. Az amerikai, a francia és a norvég éttermekben hamarosan meg is kezdik a tesztelést.

Szerencsére várhatóan nemcsak a szívószál, hanem az összes többi egyszer használatos műanyag termék eltűnhet majd az üzletekből a jövőben, legalábbis az Európai Bizottság erre tett nemrég javaslatot, amiről itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkIdeje volt már, hogy közellenség legyen a műanyag szívószálbólTöbbnyire semmi értelme a használatának, és nagyon szennyezi a környezetet. Meg is indult a szívószálellenes mozgalom.

Világ környezetvédelem McDonald's műanyag szívószál Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Hajdu Miklós
2018. július 22. 16:06 Világ

Pörög a gazdaság, de így is 40 millió amerikai szorul élelmiszersegélyre

Van egy különös segélyezési gyakorlat az USA-ban, aminek az adatai arra utalnak, hogy hiába a munkaerőpiaci boom, az amerikaiak még mindig el vannak szegényedve.

Rigó Anita
2018. július 21. 11:48 Világ

Az üdülősziget, ahová csak nők tehetik be a lábukat

Egyhetes luxusnyaralást kínálnak férfimentes övezetben, persze nem kevés pénzért.

Rigó Anita
2018. július 19. 16:40 Világ

Most nagyon fájhat Kínának Trump vámháborúja, de hosszú távon profitálhat belőle

A kínai gazdaság alapból is sok gazdasági kihívással szembesül, erre jött a vámháború. Elsőre az USA lehet felül, de a támadás csak löketet adhat a kínai reformoknak.

Fontos

Wiedemann Tamás
2018. július 21. 07:43 Állam, Pénz

Amerikai befektetők orra elől happolta el az állam a Malév volt székházát

Több mint kétmilliárd forintot fizetett az állam a Malév egykori székházáért. Ez az első ingatlan-tranzakció, az államnak elővásárlási jogot biztosító rendelet decemberi hatálybalépése óta.

Jandó Zoltán
2018. július 20. 16:07 Pénz

Megveszi a MOM Parkot az OTP

Tízmilliárdos nagyságrendű ügyletről lehet szó, miközben az ingatlanalapok vagyona már ezer milliárdos nagyságrendű.

Fabók Bálint
2018. július 20. 06:45 Állam, Élet

Tovább ömlöttek az állami százmilliók a százezres nézőszámokat blöffölő kamuszínházakhoz

Újonnan alapított, egymással szoros kapcsolatban álló színházak tavaly közel kétmilliárd forint tao-támogatást kaptak, pedig tevékenységük észrevehetetlen.