Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 21. 11:48 Világ

Az üdülősziget, ahová csak nők tehetik be a lábukat

Van egy kis üdülősziget Finnországban nem messze Helsinkitől, ahová csak nők tehetik be a lábukat. A SuperShe sziget alapítója, Kristina Roth szerint egyáltalán nem a férfigyűlöletre épül a koncepció, sőt, a férfigyűlölő nőket be sem veszik a csoportba. Egyszerűen csak a nőket kívánja segíteni azzal, hogy biztosít egy békés helyet, ahol testileg, lelkileg feltöltődhetnek, megerősödhetnek, és magukhoz hasonló nőkkel építhetnek ki kapcsolatot.

A dolog persze nem jár ingyen, nagyon is húzós ára van és elég exkluzív. A Financial Times beszámolójából kiderül, hogy alapból legfeljebb nyolc vendég tartózkodhat egyszerre a 3,4 hektáros szigeten (a Margitsziget körülbelül 28-szor nagyobb), akiket több ezer jelentkező közül választanak ki. Az egyhetes pihenés ára pedig fejenként 4000 euró (1,3 millió forint) körül van, ami viszont all-inclusive, és a szuper egészséges ételek mellett a reptérről való transzfer, a szállás, a jógaóra, a szauna, a masszázs, az arcápolás és minden jóság benne van. Kivéve az alkoholt, mert azt nem lehet kapni a szigeten.

A SuperShe sziget júniusban indult és egész nyáron üzemel. A szigeten nemcsak a vendégek, hanem az összes dolgozó is nő, a séftől a takarítón át a halbeszállítóig mindenki. Ők egyébként szintén együtt étkeznek és beszélgetnek a vendégekkel: a szigeten teljes az egyenlőség, leszámítva azt, hogy férfiak nem mehetnek oda.

Az alapító, Kristine Roth egyébként maga is „supershe”. 2003-ban Németországból költözött ki New Yorkba, ahol 12 év alatt egy több millió dollár értékű tanácsadó vállalkozást épített fel. A Matisia Consultants nevű cége 2015-ben felkerült a Forbes leggyorsabban növekvő, női kézben lévő vállalkozásainak listájára, abban az évben 45 millió dolláros árbevétellel. Roth két éve döntött úgy, hogy eladja vállalkozását, és megalapítja a SuperShe-t, ehhez saját zsebből vette meg a kis finn szigetet.

Világ feminizmus finnország nemek közötti egyenlőség nők Olvasson tovább a kategóriában

Világ

2018. augusztus 15. 16:58 Világ

A hídkarasztrófát is felhasználja az olasz kormány az EU elleni lázadáshoz

Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes szerint az uniós költségvetési szabályok életeket veszélyeztethetnek, mert nem lehet eleget beruházásokra költeni.

Rigó Anita
2018. augusztus 15. 12:06 Világ

A természetet is kizsákmányolják az adóparadicsomokban működő cégek

Az erdőirtásokat és az illegális halászatot is támogatják.

Torontáli Zoltán
2018. augusztus 14. 08:48 Piac, Világ

A lisztériafertőzés után a szárazság tizedeli a zöldségfelhozatalt

Akkora aszály van idén, hogy a másodvetés sok növény esetében nem lehetséges.

Fontos

2018. augusztus 15. 06:52 Állam, Piac

Nyerges Zsolt lett az ország második számú agrárbárója

Miután átvette Simicska Lajos agrárérdekeltségeit, Nyerges Zsolt cégei gazdálkodnak a második legnagyobb területen, csak Csányi Sándor vállalkozásai előzik meg.

Rigó Anita
2018. augusztus 14. 17:07 Állam

A lengyel és a magyar gazdaság szárnyal a leggyorsabban az EU-ban

A friss GDP adatok alapján még úgy is jól teljesítünk, hogy lassultunk az előző negyedévhez képest.

Bucsky Péter
2018. augusztus 14. 06:58 Állam

Évi 54 milliárdot keres az állam az M1-es autópályán, mégis majd szétesik

A teherautók használatarányos útdíjából idén már 230 milliárdot is beszedhetnek, míg a személyautók e-matricáiból 70 milliárd forint folyhat be.